2019. május 10., péntek

Schlaraffia Budapestia jelvény XXV éves jubileum 1907 - Jelenlegi ára: 15 000 Ft


Schlaraffia Budapestia jelvény XXV éves jubileum 1882-1907
átmérő: 38 mm
 
A schlaraff lovagok a művészet és a humor ápolását, a cím és rangkórság kifigurázását tűzték ki célul.
A schlaraff lovagok nem mindennapi fantáziával áldattak meg, hiszen országukat, a német népmesék világában élő Shlaraffiát olyan helynek képzelték el, ahol palacsintából készülnek a házak, kolbászból van a kerítés, sült csirkék és kacsák röpködnek a levegőben, csak arra várva, hogy bekapja valaki őket.
A vidámságot, a bohém társasági életet kedvelő lovagok első várukat Prágában, 1859-ben alapították meg. Ezt sorra követték az újabb és újabb schlaraff egyesületek, köztük Magyarországon is Budapesten, Sopronban, Pozsonyban, Nagykanizsán, Tatán.
A Schlaraffia néhány évtized alatt világszervezetté nőtte ki magát, és Európán kívül elterjedt számos más kontinensen is. Vonzerejét valószínűleg szellemi tőkéjének köszönhette. Tagjai bármilyen foglalkozás képviselői lehettek, de egy bizonyos művészet területén átlagon felettit kellett nyújtania minden tagságra áhítozónak. Komoly procedúrán kellett keresztül mennie a jelöltnek, a hosszú szolgálat után végül a lovagi próbát is ki kellett állnia, csak ezután lehetett ritter belőle.
Ezt követően szellemes, vicces nevet is kapott. A titokzatos lovagok új időszámítást vezettek be, sajátos nyelvet alakítottak ki, saját szókinccsel. Jelképükké a Bölcs Baglyot, az Uhut választották. Így lett birodalmuk neve az Uhuversum. Összejöveteleiken az arra érdemeseket jelvényekkel, kitüntetésekkel jutalmazták. A köpenyszerű lovagi öltözék mindenkinek előírás volt az egyedi tervezésű schlaraff sapkával együtt, amelyet csilingelő, fityegő jelvények sokasága díszített.  
 
Süncipoci további termékei!


Jelenlegi ára: 15 000 Ft
Az aukció vége: 2019-05-31 10:06 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése